Ajax A1 boekt doelpuntrijke zege op FC Twente A1

Ajax A1 heeft de laatste competitiewedstrijd van 2015 met 5-0 gewonnen van FC Twente A1. Op Sportpark de Toekomst scoorden Kaj Sierhuis (2), Dani de Wit (2) en Ezra Walian. Door deze ruime overwinning gaat Ajax de winterstop in als winterkampioen. In de tweede seizoenshelft zal de A1 gaan starten in de kampioenspoule.

De wedstrijd begon voortvarend voor de thuisploeg. Al na tien minuten stonden de Amsterdammers voor. Walian schoot van afstand schitterend raak via de binnenkant van de paal. Enkele minuten later stond het al 2-0. Sierhuis benutte een strafschop. Ook de 3-0 werd gescoord door Sierhuis. De aanvaller kopte een voorzet van Dekker binnen. Na een halfuur zette De Wit de 4-0 op het scorebord. De middenvelder tikte een voorzet van Walian langs de Twente-doelman. Het slotakkoord van de eerste helft was ook voor De Wit. Na een vrije trap van Dekker werd de bal niet goed verwerkt door de defensie van Twente, waarna De Wit de bal eenvoudig kon binnen tikken.