Samen winnen

Bron: www.ajaxlife.nl

Milik scoorde weliswaar, maar het uitvak juichte niet in Warschau. © Pro Shots

Het wordt hoog tijd dat er iets te juichen valt in het uitvak. Het is 3,5 jaar geleden dat Ajacieden hun club met eigen ogen een Europese uitwedstrijd zagen winnen. De vloek duurt alweer veertien potjes en dat is geen reeks om trots op te zijn. Beter komt er in Molde een einde aan.

Ho, wacht even. Ajax won begin dit jaar toch nog met 0-3 van Legia Warschau? Jazeker. Maar in het uitvak klonk die avond geen gejuich. Het bleef stil. Legia had straf van de Uefa. In een leeg stadion moeten spelen, betekent dat er ook geen uitsupporters welkom zijn. Die zaten zich te verbijten voor de televisie. Waarom lukt het Ajax uitgerekend nu wel om te winnen?!

“Eigenlijk moet niemand komen,” reageert Kenny Tete als de slechte Europese uitreeks ter sprake komt. Ik heb maar snel uitgelegd dat niet gaan, hoe slecht de vooruitzichten ook zijn, voor uitfans natuurlijk geen optie is. Europese tripjes zijn de beste! Mooie herinneringen en vriendschappen worden geboren terwijl je samen je club achterna reist. Plus je ziet wat van de wereld.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18359