Dinamo Boekarest

Voormalig Ajax-keeper Lobont kondigt zijn afscheid aan

Bron: source

Bogdan Lobont beëindigt zijn actieve carrière in het profvoetbal. De oud-keeper van onder meer Ajax, Rapid Boekarest, Dinamo Boekarest, Fiorentina en AS Roma heeft zijn afscheid vandaag (zaterdag) via de Romeinse clubsite wereldkundig gemaakt. "Het is tijd voor een nieuwe fase in mijn carrière", laat hij de zijn vervolgstap in de voetballerij nog enigszins in het midden.

Dinsdag loting Ajax onder 19 voor UEFA Youth Cup League

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax onder 19 mag als Nederlandse kampioen ook deelnemen aan de UEFA Youth League maar moet daarvoor, net als de afgelopen jaren, het pad van de nationale kampioenen afwerken. Aanstaande dinsdag is daarvoor de loting. De loting zal volledig vrij zijn onder de 32 landskampioenen. Ze zullen een thuis- en uitwedstrijd spelen voor de volgende ronde. De 16 overgebleven ploegen spelen vervolgens voor een plaats om door te stromen naar de knockoutfase samen met de andere UEFA Youth League deelnemers.

‘Ajax wil Roemeense buitenspeler ophalen’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax zou geïnteresseerd zijn in de Roemeense Dorin Rotariu, zo meldt het Roemeense Sport.

De Amsterdammers zouden Rotariu in eerste instantie willen huren, om hem vervolgens in de zomer voor drie miljoen euro over te nemen.

De 21-jarige buitenspeler komt op dit moment uit voor Dinamo Boekarest. Daar kwam hij dit seizoen inmiddels tot vijftien wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde en één assist gaf.

 

 

Boilesen wil ‘een smak tekengeld’; Na Genk lijkt ook Anderlecht af te haken

Bron: ajaxfanzone.nl

Nicolai Boilesen vertrok deze zomer transfervrij bij Ajax maar heeft nog steeds geen nieuwe club gevonden. Voornaamste reden daarvan is dat de Deen zijn transfervrije status volledig financieel uit lijkt te willen buiten. Hij vraagt volgens Het Nieuwsblad ‘een smak tekengeld’. Dat is de reden daat ook Racing Genk inmiddels al afgehaakt is. De linksback staat volgens de Belgische krant inmiddels ook in de belangstelling van Anderlecht, maar zijn financiële eisen lijken hem de das om te doen.

Samen winnen

Bron: www.ajaxlife.nl

Milik scoorde weliswaar, maar het uitvak juichte niet in Warschau. © Pro Shots

Het wordt hoog tijd dat er iets te juichen valt in het uitvak. Het is 3,5 jaar geleden dat Ajacieden hun club met eigen ogen een Europese uitwedstrijd zagen winnen. De vloek duurt alweer veertien potjes en dat is geen reeks om trots op te zijn. Beter komt er in Molde een einde aan.

Uit het Oog: 'Word wel beetje emotioneel'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het contact met Mitea komt tot stand via social media. Het blijkt dat ‘Nici’ geregeld een fotootje post en dus trekken we de stoute schoenen aan. Mitea is meteen enthousiast, 'natuurlijk' wil hij graag over Ajax vertellen. Er wordt een telefonisch interviewtje gepland, maar het heeft uiteindelijk heel wat voeten in aarde om hem te pakken te krijgen. De eerste keer zit hij nog bij de kapper, de tweede keer komt zijn familie plots binnenlopen. Er moet gegeten worden, het interview moet even wachten.

Ajax moet opnieuw diep buigen voor Salzburg

Bron: www.vi.nl

Het Europese seizoen van Ajax zit erop. De landskampioen verloor na de ontluisterende 0-3 thuisnederlaag opnieuw afgetekend van Red Bull Salzburg in de zestiende finale van de Europa League: 3-1. Zonder de nodige vaste waarden maakte Ajax opnieuw allesbehalve een goede indruk en kreeg het maar geen grip op de strijdwijze van de Oostenrijkse koploper.

Nicolae Mitea hoopt op terugkeer naar Nederland

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Nicolae Mitea heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer in Nederland. De ex-Ajacied speelt op het moment voor het Roemeense Petrolul Ploiesti, maar vanwege financiële perikelen verwacht Mitea dat zijn contract deze week ontbonden wordt. Hij is al twee maanden niet betaald door de club en dat doet de 26-jarige flankspeler weer verlangen naar Nederland.

“In Nederland was iedereen eerlijk en werd ik gewaardeerd om wie ik was. Nog altijd volg ik de Eredivisie op televisie en internet. Het zou voor mijn carrière geweldig zijn om weer in Nederland te spelen.”

Anderlecht historisch gezien kansloos

Bron: ajax1.nl

Gekeken naar de historie is de kans dat Anderlecht vanavond wint van Ajax uitgesloten. Althans, dat blijkt uit statistieken van het uit België afkomstige Sporza. Zij hadden berekend dat er totaal 146 duels in het Europese voetbal eindigden in een 0-3 einduitslag. Slechts één keer ging het team dat met 0-3 verloor, door naar de volgende ronde. De kans dat Anderlecht doorgaat, is op historische bodem dus 0,7%.

Subscribe to Dinamo Boekarest