PSV-er Ooijer over Ooijer-rol: “Leuk om te horen”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De 41-jarige André Ooijer is nu werkzaam als jeugdtrainer bij PSV. Tijdens de seizoenen 2010/11 en 2011/12 was hij als voetballer actief bij Ajax waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot.

Bij Ajax ontstond de term Ooijer-rol. Dat betekent de rol van de teruggekeerde routinier die jonkies op sleeptouw neemt. “Die term is leuk om te horen”, zegt Ooijer in gesprek met De Telegraaf. “Maar veel belangrijker vond ik bij mijn vertrek de waardering die ik na twee landstitels bij Ajax kreeg van de technische staf en mijn medespelers.” Heitinga vervult nu de Ooijer-rol bij Ajax, maar toch zijn er verschillen. “Maar ik was 36”, aldus Ooijer. “En John 31. Ik wist bij voorbaat dat ik geen heel seizoen kon spelen, maar bij Heitinga is dat anders, denk ik. Daarom zou ik het hem gunnen als hij tegen De Graafschap speelt. Maar ik weet zeker dat hij in de koppies van de jonge spelers sowieso van grote waarde is.”

Forum: André Ooijer

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/09/22/psv-er-ooijer-over-ooijer-rol-leuk-om-te-horen/

Gegevens