Ajax meldt komst Younes officieel

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft de komst van Amin Younes officieel bevestigd. De transfer was al zo goed als rond, de Duitse aanvaller was zelfs al in De Lutte. Hij wachtte slechts nog op wat laatste formaliteiten, maar die zijn nu dus afgerond. Younes komt over van Borussia Mönchengladbach en kost Ajax zo'n drie miljoen euro.

Frank de Boer bekeek Younes op het EK onder 21 dat vorige maand in Tsjechië plaatsvond. Ajax had in eerste instantie interesse in de Deense buitenspeler Pione Sisto, maar toen die lang treuzelde met zijn ja-woord schakelde Ajax over naar de Duitser. Die wilde graag en tekent een contract voor drie jaar in Amsterdam.

Volgens De Boer is de 21-jarige Younes een type voetballer dat Ajax nog niet had rondlopen. 'Alle grote clubs hebben een type spelers zoals Younes. Ik zeg niet dat hij al zo'n grote speler is, maar hij heeft wel de ingrediënten van een speler zoals Arjen Robben of Eden Hazard bij Chelsea. Als het vastzit hebben zij een bevlieging en ik denk dat wij zo'n type ook nodig hebben.'

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/88944/ajax-meldt-komst-younes-officieel

Gegevens

Spelers: Amin Younes
Clubs: Chelsea, AFC Ajax
Trainers: Frank de Boer