De Boer ziet Klaassen zijn achterstand snel inlopen

Bron: www.ajaxlife.nl

Klaassen is het nieuwe verlengstuk van de trainer.© Pro Shots

Davy Klaassen begon als enige Ajacied iets te zwaar aan het nieuwe seizoen. En dat is heus niet omdat de nummer tien heeft verzaakt, maar omdat hij herstellende was van een operatie aan zijn buik. Frank de Boer ziet Klaassen steeds beter aanhaken bij zijn teamgenoten.

“Het leek wel of ik een paar jaar niet had gespeeld,” meldde Klaassen na de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met een rode kop. Een weekje verder is de stand van zaken een stuk rooskleuriger, meldt de trainer tegenover Ajax Life.

“Davy kwam maandag opgewekt binnen op De Toekomst. 'Ik heb een tweede leven gevonden,' meldde hij. De eerste week was het echt, echt harken voor hem. Met een heel rode kop,” deelt De Boer zijn observatie.

“Hij liep er veel beter bij. Je zag het overal aan: tijdens een positiespelletje, tijdens alles. Hij was er doorheen, leek het. Dat zag je in de wedstrijd tegen Panathinaikos ook wel.”

Klaassen stond inderdaad vrij ouderwets te bikkelen tegen de Grieken en klapte er in de fysieke duels diverse keren vol op.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17819