Opnieuw ‘onenigheid’ over budget voor de jeugdopleiding

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Simon Zwartkruis gaat in een vraaggesprek op VI.nl verder in op de conflicten in het Technisch Hart. Het niet oplossen van de tweespalt kostte Algemeen Directeur Michael Kinsbergen de kop.

Een deel van de onenigheid zou voortkomen uit de budgettering van de jeugdopleiding. Vorig seizoen vroegen Jonk & Jongkind om 1,8 miljoen extra en kregen uiteindelijk de helft. Voor dit seizoen werd er opnieuw gevraagd voor extra middelen maar wederom kreeg men slechts 50%.

Bij AjaxTotaal hebben we de cijfers even vergeleken met andere clubs. Ajax verhoogde het basisbudget van de opleiding naar 7 miljoen waar bovenop de opleiders dus nog een extra investering willen. Dat lijkt veel zeker wanneer er gekeken wordt naar de concurrentie. Zo investeert PSV 4,5 miljoen in haar jeugd en Feyenoord slechts 2,8 miljoen. Op internationaal vlak is het budget van Ajax minder bijzonder, Club Brugge investeert 4,5 miljoen, FC Basel doet het met 6 miljoen net zoals Anderlecht.

Forum: De Jeugd & Ajax-filialen

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/06/10/opnieuw-onenigheid-over-budget-voor-de-jeugdopleiding/