Klaassen over aanvoerdersrol: “Steeds meer klaar voor”

Bron: www.ajax1.nl

Davy Klaassen werd door Frank de Boer genoemd als een van de kandidaten om volgend seizoen de aanvoerdersband om de arm te hebben. Met het vertrek van Niklas Moisander moet er namelijk een nieuwe aanvoerder worden gezocht. Naast Klaassen mocht Nicolai Boilesen dit seizoen de band ook al eens om. Klaassen weet niet zeker of hij klaar is voor de rol als leider van Ajax. “Dat moet je maar afwachten. Maar ik denk wel dat ik er steeds meer klaar voor ben,” stelt hij tegenover AT5.

De middenvelder merkt dat hij steeds meer in de leidersrol groeit. “Je bent steeds meer bezig met van alles, met het team. Als je het begin in het eerste komt dan heb je daar geen tijd voor. Maar hoe meer je er speelt hoe makkelijker het gaat.”

Ook Joël Veltman zou kans kunnen maken om aanvoerder te worden. Zelf vindt hij dat Davy Klaassen iets verder is in de aanvoerdersrol. “Hij is ook al wat langer bij het eerste en heeft daardoor meer wedstrijden gespeeld. Maar ik denk wel dat ik groeiende ben. Het zou zomaar kunnen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/klaassen-over-aanvoerdersrol-steeds-meer-klaar-voor/