Telegraaf: eenjarige aanbieding voor Vd Vaart

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft Rafael van der Vaart een aanbieding gedaan voor een contract van een jaar. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De 32-jarige voetballer heeft de aanbieding in beraad en beslist waarschijnlijk wanneer duidelijk is of HSV zich handhaaft in de Bundesliga. Het seizoen in Duitsland loopt 23 mei ten einde.

De clubleiding van Ajax hoopt dat Van der Vaart het sportieve aspect verkiest boven het financiële. Bij Ajax zou de middenvelder een jaar lang een leidersrol kunnen vervullen en zich zodoende terug kunnen spelen in het Nederlands Elftal. Na het EK 2016 zou Van der Vaart dan alsnog zijn transfervrije status kunnen gebruiken om een lucratief contract in het buitenland te tekenen.

De situatie is daarmee vergelijkbaar met die van Ryan Babel. De aanvaller vertrok in de zomer van 2012 bij het Duitse TSG Hoffenheim om een eenjarig contract bij Ajax te tekenen. Na een seizoen in Amsterdam kon hij transfervrij vertrekken en kreeg hij een lucratieve aanbieding van Kasimpasa uit Turkije.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/87688/telegraaf-eenjarige-aanbieding-voor-vd-vaart