Matig Ajax verliest van Porto

In de eerste helft kwam Ajax goed weg, nadat een doelpunt van Porto wegens buitenspel werd afgekeurd. Ajax probeerde kansen te creëeren, maar tot grote mogelijkheden leidde dit niet. Ché Nunnely was dreigend met een kopbal van dichtbij, maar zag zijn inzet gekeerd worden.

In de tweede helft kwam Porto op 0-1. De Portugezen kregen een strafschop na een domme overtreding. Deze werd op fraaie wijze benut. Vervolgens slaagden de jonge Ajacieden er niet meer in om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ajax maakte niet zo'n goede indruk als eerder op de dag, toen de leeftijdgenoten van Schalke met 4-0 werden verslagen.

Ajax had overigens in de slotminuut nog een strafschop moet krijgen. De scheidsrechter van dienst kende een vrije trap toe, maar had naar de stip moeten wijzen.

Opstelling Ajax B1: Van der Sar; Zeefuik, De Ligt, Eiting, Nunnely; Sierhuis, Dani de Wit, Matusiwa; Oievaar, Bakboord, MalenWissels Ajax B1: De Lange, Sidoel, Blöte, Boultam, Mees de Wit, Familia Castillio.

Doelpunten:1-0 50' FC Porto (strafschop)