Zaakwaarnemer: ‘Familieband en joodse feestdag bepaalden lot Boccara bij Ajax’

Bron: ajaxfanzone.nl

Afgelopen maandag werd het contract van Ilan Boccara bij Ajax ontbonden. De middenvelder van Frans-Nederlandse komaf arriveerde in de zomer van 2012 in Amsterdam, nadat hij eerst twee seizoenen in het reserveteam van Paris Saint-Germain had gespeeld. Verder dan één wedstrijd in de Eredivisie is Boccara nooit gekomen, volgens zijn broer en zaakwaarnemer had dat twee redenen: Boccara was familie van Michael Kinsbergen en Frank de Boer had geen begrip dat de middenvelder niet op een joodse feestdag wilde spelen.

“Ik vind het een schande wat er met Ilan is gebeurd bij Ajax”, aldus Guido Boccara, de broer en zaakwaarnemer van Ilan Boccara tegenover Ajax Showtime. Volgens Guido werd de transfer van zijn broer geregeld door Michael Kinsbergen, die de neef is van de moeder van Boccara. Een paar weken later werd Kinsbergen aangesteld als algemeen directeur van Ajax. “Zijn aanstelling als directeur bij Ajax was niet in het voordeel van Ilan. Het was voor Frank de Boer niet prettig dat een speler familie was van de nieuwe baas.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2015/03/05/zaakwaarnemer-familieband-en-joodse-feestdag-bepaalden-lot-boccara-bij-ajax/