Jong Ajax verspeelt punten tegen Telstar

Jong Ajax begon sterk aan de uitwedstrijd tegen Telstar. In de eerste minuten van de wedstrijd zat de ploeg van Jaap Stam en Andries Ulderink er kort op. Na ongeveer twintig minuten spelen nam Telstar het initiatief over. De beste kansen in de eerste helft waren dan ook voor de thuisploeg. Onder andere Ralf Seuntjes en Kevin van Essen kregen grote kansen op de 1-0. Desondanks gingen de ploegen met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in.

Na rust kwam Jong Ajax beter uit de kleedkamer. Al in de eerste paar minuten van de tweede helft was er een grote kans voor de Amsterdammers. Het schot ging echter rakelings over. Tien minuten later was het wel raak. Acolatze zette met een goed geplaatst afstandsschot zijn ploeg op voorsprong. Lang kon Jong Ajax hier echter niet van genieten. Een kwartier voor rust scoorde de thuisploeg namelijk alsnog de gelijkmaker. Anmar Almubaraki was de doelpuntenmaker. Na het doelpunt viel er weinig meer te beleven, de thuisploeg speelde de wedstrijd rustig uit en er waren geen echte kansen meer. Op 25 januari speelt Jong Ajax zijn volgende wedstrijd, uit tegen Sparta Rotterdam.

Scoreverloop:58. Acolatze 0-174. Almubaraki 1-1