De kwaliteiten van doelman Onana nader bekeken

Bron: www.ajaxlife.nl

We weten helemaal niet veel van de nieuwe Ajaxdoelman Andre Onana. Behalve dan misschien dat hij een foutje maakte bij de 1-0 van Ajax A1 laatst toen Barcelona A1 aantrad op De Toekomst. Gelukkig bestaan er video’s die meer licht werpen op zijn kwaliteiten.

Bovenstaande video is gemaakt door FC Barcelona-fan @Navidjaaan, die ons tipte via Twitter. De video duurt ruim vier minuten en er zitten weinig acties tussen die tot in den treure worden herhaald. Dat is prettig kijken. Er komen ook diverse reddingen voorbij uit ontmoetingen met Ajax A1.

Wat verder opvalt is dat de achttienjarige, Kameroense keeper over een uitstekende trap beschikt. Subliem zelfs. Er komen meerdere uittrappen voorbij en dat ziet er echt indrukwekkend uit. Onana valt pas vanaf de zomer in Ajaxshirt te bewonderen, dus we moeten nog even geduld hebben.

Mickey van der Hart en Peter Leeuwenburgh hebben er zo te zien een concurrent bij in de strijd om toekomstig eerste doelman van Ajax. Onana tekent een contract voor drie seizoenen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16808

Gegevens