Ajax kent in punten beste eerste seizoenshelft met De Boer

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax pakt volop punten, maar het spel kan beter.© Proshots

Raar, maar waar: Ajax was onder Frank de Boer voor de winterstop nog niet eerder zo succesvol. Terwijl we met z'n allen klagen over het spel, verzamelen de Ajacieden volop punten. Vandaar dat Ajax nog steeds een rol speelt in de titelstrijd.

De uitwedstrijd tegen Excelsior was misschien wel exemplarisch voor het Ajax anno 2014. Het spel was belabberd, maar op een of andere manier werd er toch weer gewonnen. Daar moeten we in dit geval ook de Kralingers voor bedanken omdat ze zo vriendelijk waren grote kansen te missen.

De Boer is inmiddels vier jaar trainer van Ajax en meestal presteert zijn ploeg na de winterstop beter dan ervoor. Dit keer valt er qua puntenaantal echter weinig te klagen. Ajax verzamelde 39 punten in 17 wedstrijden. Dat zijn er maar liefst vijf meer dan vorig seizoen, toen Ajax winterkampioen werd.

Dit keer werd PSV winterkampioen. De ploeg uit Eindhoven deed het nog een stukkie beter dan de heren Ajacieden en koestert een voorsprong van vier punten. Misschien dat PSV iets boven zijn stand leeft, maar dat kunnen we van Ajax net zo goed zeggen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16769

Gegevens

Spelers: Frank de Boer
Onderwerpen: Kampioen, Trainer, Winterstop
Trainers: Frank de Boer