Statement Ajax: fans, geen wangedrag

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax helpt de aanhang eraan herinneren dat het imago van de club een flinke deuk heeft opgelopen na vorig seizoen. Zo waren er ongeregeldheden rondom de Europese wedstrijden tegen Celtic en AC Milan. Daarbij komen de incidenten die Ajax nationaal beleefde rondom Ajax - Cambuur en de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax.

'Ajax doet een dringend beroep op de eigen achterban om zich bij de komende Europese wedstrijden te onthouden van iedere vorm van wangedrag. Zoals reeds eerder is vermeld op de website, heeft Ajax een behoorlijke historie opgebouwd bij UEFA als het gaat om wangedrag als bijvoorbeeld het afsteken van vuurwerk, het verstoren van de (openbare) orde en het tonen van kwetsend geachte spandoeken', valt te lezen.

De rest van het statement:De afgelopen jaren heeft dit geleid tot diverse boetes en zelfs het leeghouden van een tribunedeel. De UEFA heeft in de voorbereidingen van dit seizoen aangekondigd dat er tegen wangedrag nog strenger opgetreden zal worden, waarbij hogere boetes zullen worden opgelegd en waarbij, in sommige gevallen, sneller wordt overgegaan tot het sluiten van tribunedelen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/81708/statement-ajax-fans-geen-wangedrag.html