Copa Amsterdam dag 3

Ronald de Boer coachte zijn team naar een overwinning op Ajax.© Copa Amsterdam

Terwijl er in de Arena druk gevoetbald werd door de Kids Club, Jonge Schare en Ajax Life speelde de A1 van Ajax in het Olympisch Stadion op de Copa Amsterdam. Door twee nederlagen op de tweede dag was Ajax op de laatste dag van het toernooi veroordeeld tot de wedstrijd om vijfde plaats.

In die wedstrijd was Men United – een door Ronald de Boer geselecteerd team – de tegenstander. Ook die wedstrijd ging verloren. Foud Belarbi maakte een minuut voor tijd de 1-0. Een halve minuut later verdubbelde Faouzi Ben de voorsprong. Door de nederlaag eindigde Ajax als zesde.

De andere Ajaxtroef, Ajax Cape Town, verloor in de halve finale na penalty’s van Cruzeiro. En in wedstrijd om de derde plaats was het Chinese FC Aerbin te sterk voor de Zuid-Afrikanen.

De Copa werd gewonnen door Fluminense. De Brazilianen waren in de penaltyserie te sterk voor hun landgenoot Cruzeiro.