De Boer ziet belang van jeugdige doorstroom

Bron: ajax1.nl

Afgelopen week werd Ajax B1 de winnaar van de Aegon Future Cup. Een gerenommeerd toernooi, waar de jeugdspelers van diverse teams kunnen schitteren. Blijkbaar schitterden de talenten uit Amsterdam het meest, want in de finale werd Liverpool B1 verslagen. Dit was één van de redenen dat het op de persconferentie voor de wedstrijd Heracles Almelo – Ajax ging over de jeugdopleiding van Ajax.

“Er moeten per seizoen structureel drie jongens doorstromen naar het eerste elftal”, verklaart Frank de Boer. “Dat is het belangrijkste. In de jeugd moet je niet alleen voor de kampioenschappen gaan, maar voor de individuele ontwikkeling. Trainers beseffen dat nu ook meer”, legt de oefenmeester verder uit.

Op het hiervoor genoemde jeugdtoernooi ging de gouden schoen naar Abeldelhak Nouri. De aanvoerder liet in de competitie zijn voeten al spreken, maar herhaalde dit op de Future Cup. Een plek bij het eerste zit er echter nog niet in volgens De Boer. “Het is een groot talent, maar nog te jong voor het eerste elftal. Hij is nog maar een B-junior. Laat hem eerst nog maar een goed jaartje bij de A1 vertoeven.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-ziet-belang-van-jeugdige-doorstroom/