Huldiging op zijn vroegst op 13 april

Bron: www.ajaxshowtime.com

Deze beslissing komt voort uit overleg tussen burgemeester Eberhard van der Laan en de zogenaamde Vijfhoek. Ajax laat weten achter het voorstel van de burgemeester te staan. De burgemeester zal nog in overleg treden met de Supportersvereniging om de voorbereidingen gezamenlijk te organiseren.

Scenario'sAjax kan aankomende zondag tegen Vitesse al kampioen worden als de Amsterdammers winnen en Feyenoord punten laat liggen. In dat geval krijgt Ajax wel al de schaal, maar zal de huldiging worden uitgesteld.

Het favoriete scenario is dat Ajax op 13 april in eigen huis tegen ADO (aanvang 12.30 uur) kampioen wordt. In dat geval krijgt Ajax uiteraard ook meteen de schaal overhandigd en kan de rest van de middag feestgevierd worden op het ArenAPark. 

Wanneer Ajax geen kampioen wordt volgende week, dan is er ook nog de optie dat Ajax op bezoek bij Heracles kampioen wordt. In dat geval zal ook een huldiging op het ArenAPark plaatsvinden, op dezelfde dag als de wedstrijd. In het onwaarschijnlijke geval dat Ajax zelfs dan nog geen kampioen is, zal Ajax opnieuw gaan overleggen met de burgemeester.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/78132/huldiging-op-zijn-vroegst-op-13-april.html