Huldiging Ajax door de jaren heen

Bron: ajax1.nl

Nu Ajax bijna zeker is van de vierde titel op rij wordt er gesproken over de plek van de huldiging. In 2011 werd Ajax gehuldigd op het Museumplein, in 2012 en 2013 werd er gekozen voor het Arenapark.

Toen Ajax in 2011 na zeven jaar weer landskampioen werd, vond de huldiging plaats op het Museumplein. Hier ontstonden rellen en werd er onder andere schade aangericht aan musea. Ook waren er zo’n 160 gewonden. Hierop werd besloten dat Ajax bij een eventueel volgend kampioenschap niet op het Museumplein zou worden gehuldigd. Het kampioenschap van 2012 en 2013 werd gevierd op het Arenapark, vlakbij de ArenA.

Veel supporters willen graag dat Ajax op het Leidseplein wordt gehuldigd. Een huldiging in de binnenstad heeft veel meer sfeer dan een huldiging op een veldje naast de ArenA. De laatste keer dat Ajax werd gehuldigd op het Leidseplein was in 2006, toen Ajax de KNVB-beker won. Hierbij moesten zowel politie als ME relschoppers uit elkaar houden.

In een interview met AT5 zei de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan dat wanneer Ajax dit jaar opnieuw kampioen wordt, dit waarschijnlijk wordt gevierd op parkeerplaats P2, vlakbij de ArenA.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/huldiging-ajax-door-de-jaren-heen/