Ajax ook in Zwolle nog zonder geblesseerde Boilesen

Bron: www.vi.nl

Nicolai Boilesen moet vanwege een spierblessure ook het uitduel met PEC Zwolle zondag aan zich voorbij laten gaan. De Deen was donderdag vanwege die kwetsuur ook afwezig tijdens de 2-1 thuiszege van Ajax op FC Groningen.

Voorafgaand aan die wedstrijd liet trainer Frank de Boer weten dat het niet om een ernstige blessure ging. 'Hij voelde heel licht een spier die wat opstijfde. Met zijn historie gaan dan natuurlijk de alarmbellen rinkelen. Het zit ook een beetje in zijn hoofd en dat is heel normaal na zo'n lange periode van blessureleed. We nemen daar geen enkel risico mee. Op de MRI-scan is gebleken dat er niets kapot is. Daarom denk ik wel dat hij zondag weer aan de bak kan.'

Maar de wedstrijd van zondag komt toch nog te vroeg voor Boilesen, waardoor Jaïro Riedewald waarschijnlijk voor de tweede keer in de basis begint bij de Amsterdammers. Ook doelman Jasper Cillessen is er in Zwolle nog niet bij. De Boer verwacht hem net als Boilesen weer terug voor de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op zondag 16 februari.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/ajax-ook-in-zwolle-nog-zonder-geblesseerde-boilesen.htm