Koeman: “Wij hadden de betere kansen”

Bron: ajax1.nl

Kort na de 3-1 nederlaag tegen Ajax en de bijbehorende uitschakeling in het KNVB Bekertoernooi reageerde Feyenoord-trainer Ronald Koeman voor de camera’s van FOX Sports: “Het had vanavond anders kunnen lopen. We hebben zowel de eerste als de  tweede helft een half uur lang Ajax zeer goed bespeeld en toen ook de beste kansen gehad.”

“Je weet dat Ajax de diepte zoekt via Klaassen, dat de buitenspelers naar binnen gaan en de backs tot ver opkomen. Maar we gaven ze de eerste 35 minuten geen ruimte om hun spelletje te spelen, we hielden ze vooral op eigen helft. Zelf waren we steeds uit de counter gevaarlijk, toen moest de 2-0 eigenlijk al vallen. Doordat de organisatie een kwartier voor rust minder wordt, zie je dat Ajax makkelijk tussen de linies door voetbalt, ” zo vervolgt Koeman.

“Ik vind, als je kijkt naar de echte kansen, we niet onder hebben gedaan. In het voetbal waren we wel onderliggend aan Ajax. We speelden te makkelijk de lange bal en het positiespel was niet goed genoeg. Daar zie je het verschil tussen ons en Ajax.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/koeman-wij-hadden-de-betere-kansen/