De Boer: ‘Geen aankopen nodig in winterstop’

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer vindt dat het niet nodig is om in januari de transfermarkt op te gaan. De hoofdcoach van Ajax erkent dat met name de rechtsbuitenpositie nog niet naar behoren wordt ingevuld, maar ziet desondanks geen reden om geld te investeren in een eventuele aankoop.

“We zitten al lange tijd te harken welke oplossing het beste is op de rechterflank, maar dat wil niet zeggen dat we straks opeens de transfermarkt op gaan”, zegt De Boer tegen Voetbal International.

De huidige koers die Ajax vaart waarbij de jeugd een fundamentele rol heeft toebedeeld gekregen, blijft gehandhaafd, zo blijkt uit de woorden van De Boer: ”We hebben veel talent in de jeugd rondlopen, ook op de vleugels. Uit de A-junioren hebben Sheraldo Becker en Elton Acolatse al met de selectie meegetraind en ook Queensy Menig is een talentvolle aanvaller. We richten ons liever op de ontwikkeling van dat soort jongens. Normaal gesproken blijven we inzetten op onze jeugdspelers en hebben we dus geen aankopen nodig.”

Een uitzondering is alleen mogelijk wanneer een speler met ‘exceptionele kwaliteiten’ tegen schappelijke transfergelden zich op het pad van De Boer toont, zo besluit de oefenmeester.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-geen-aankopen-nodig-in-winterstop/