Alleen backs van Ajax komen in actie voor Oranje

Ricardo van Rhijn en Daley Blind hebben woensdagavond speelminuten gemaakt voor het Nederlands elftal. Oranje oefende tegen Portugal en speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk door een Nederlands doelpunt van Kevin Strootman in de eerste helft. Toen stond Blind ook in het veld, Van Rhijn speelde bijna de hele tweede helft. Blind maakte de wedstrijd overigens af.

Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen bleven de hele wedstrijd op de bank. De keepers van Ajax zagen dat collega en concurrent Michel Vorm tot vijf minuten voor tijd zijn doel schoon hield, maar zijn meerdere moest erkennen in Cristiano Ronaldo. De Portugees schoot van dichtbij in na een voorzet.

Opstelling Oranje: Vorm; Verhaegh (47. Van Rhijn), De Vrij, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, Van der Vaart (46. Van Ginkel), Strootman; Lens (82. Schaken), Van Persie (58. Huntelaar), Robben.

Scoreverloop:’17 Kevin Strootman (0-1)’86 Cristiano Ronaldo (1-1)