Wedstrijden Jong Ajax bijna zeker op De Toekomst

Bron: ajax1.nl

De kans dat Jong Ajax volgend jaar haar wedstrijden op De Toekomst speelt, is zo goed als zeker. Dat meldt trainer Alfons Groenendijk tegenover RTV Noord-Holland. De KNVB zag het plan van de Amsterdamse club niet zitten vanwege veiligheidsredenen. Groenendijk laat dan ook weten: ”Het is nog onder voorbehoud, maar het ziet er wel naar uit.”

De risicowedstrijden, bijvoorbeeld tegen Jong PSV, zullen in de Amsterdam ArenA gespeeld worden. “Er zijn altijd ploegen bij die een harde kern hebben, waarbij het risico gewoon wat groter is. Met die wedstrijden kunnen we dus uitwijken naar de ArenA.” Het is niet bekend of de openingswedstrijd, de derby tegen Telstar, ook in de ArenA wordt afgenomen.

Groenendijk is blij met de toetreding tot de Jupiler League en ziet dan ook veel voordelen: “We zoeken het vooral in de facetten waarvan wel eens gezegd wordt dat spelers van Ajax daarvan iets te weinig in de bagage hebben. Zoals veel strijd, veel 1-op-1-duels. Denk ook aan in hoog tempo voetballen. Daarnaast moet de omschakeling top zijn. Het is goed voor de ontwikkeling.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/wedstrijden-jong-ajax-bijna-zeker-op-de-toekomst/