Benfica meldt komst Miralem Sulejmani

Bron: ajax1.nl

Het zat er al tijden dik in, maar nu heeft ook het Portugese Benfica definitief de komst van Ajacied Miralem Sulejmani gemeld. De Servische aanvaller heeft een contract voor vijf jaar tot medio 2018 getekend bij de topclub. Het enige wat de overgang nog in de weg kan staan, is de medische keuring. Benfica noemt Sulejmani ‘een veelzijdige speler’ en ‘één van de meest populaire spelers in zijn thuisland’.

In 2008 kwam hij voor maar liefst 16,25 miljoen euro over van SC Heerenveen. Daarmee werd hij in één klap de duurste binnenlandse transfer in Nederland. Samen met een salaris van richting de twee miljoen euro per jaar heeft hij de club, exclusief bonussen, ruim 26 miljoen euro gekost. Dit bedrag verdiende Ajax nooit terug, aangezien hij nooit zijn niveau van bij de Friese club haalde.

De overgang van Sulejmani werd een aantal maanden geleden gemeld door Maisfutebol, maar mocht tot dusverre niet officieel door de club bekend worden gemaakt. Ajax had destijds al lucht van de zaak gekregen, waardoor de Amsterdammers hem straften met louter trainingen en wedstrijden in Jong Ajax. Sulejmani speelde eerder in zijn thuisland voor Partizan Belgrado.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/benfica-meldt-komst-miralem-sulejmani/