Basisklant De Jong wint met Oranje

GEEN GOAL DIT KEER - Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen China met 0-2 gewonnen. De ploeg van Louis van Gaal stond na 13 minuten al tegenover tien Chinezen en met Siem de Jong in de basis liep het daarna simpel uit naar de overwinning.Robin van Persie was de maker van de 0-1 uit een strafschop. Vlak daarna volgde ook nog een rode kaart voor Qin Sheng. Veel viel er daarna niet te beleven en ook De Jong kon niet voor gevaar zorgen.Met Wesley Sneijder in de ploeg na de rust was de hoofdpersoon van het hoogtepunt van de wedstrijd binnen de lijnen. De oud-Ajacied was na 66 minuten het eindstation van een aanval over links. Hoe Sneijder de bal echter binnen werkte, was van grote schoonheid. De middenvelder hakte geweldig binnen en liet de Chinese goalie kansloos.Opstelling Oranje: Vorm; Tiendalli, Heitinga, Vlaar en Nelom; De Guzman, De Jong en Toornstra; Lens, Van Persie en RobbenBekijk hieronder goal van Sneijder: