Niklas Moisander: “Een zwaar seizoen geweest”

Bron: ajax1.nl

Een kampioenschap in Nederland, Niklas Moisander kent het wel. Nu leert hij echter een Amsterdams kampioenschap kennen. De centrale verdediger werd zondagmiddag met Ajax kampioen nadat ze met 5-0 wonnen van Willem II. “Ik ben heel blij en opgelucht. Het is een heel zwaar seizoen geweest”, geeft de mandekker die deze zomer van Ajax overkwam aan tegenover AT5.

Als vervanger van Jan Vertonghen, die naar Tottenham Hotspur vertrok, lag er een grote druk op Moisander. En niet altijd ging het even goed voor de Fin. “Er waren een paar momenten dat er veel kritiek op mij was”, geeft Moisander aan. Hij vond tijdens die zware momenten steun bij zijn trainer. “Hij zei dat hij altijd in mij gelooft. Ik moet mijn eigen spel spelen en daar hoort risico bij.”

Straks volgt de huldiging van de selectie van Ajax. Niklas Moisander heeft in ieder geval zijn plan al klaarliggen. “Ik ga heel veel schreeuwen en ik hoop dat de schaal in de buurt is. Die heb ik nog niet genoeg aangeraakt”, vertelt Moisander met een knipoog.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/niklas-moisander-een-zwaar-seizoen-geweest/