Frank de Boer blij met overwinning tegen AZ

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer was niet tevreden, maar ook niet ontevreden na afloop van het duel tegen AZ Alkmaar. “Ik ben blij met de overwinning, want je speelt toch tegen AZ die het ons altijd lastig heeft gemaakt,” vertelde De Boer tegenover EredivisieLive. “Ik heb hele mooie dingen van ons gezien, maar ook mindere dingen.”

De Boer gaf in het interview aan dat hij Danny Hoesen, die inviel voor Sigthórsson, een van zijn beste spelers vond vandaag. “Hij viel fantastisch in en was balvast,” complimenteerde De Boer. Ondanks de goede wissel maakte Ajax het zichzelf moeilijk. De ploeg ging met 0-2 de kleedkamer in, maar direct na rust werden ze geconfronteerd met een tegendoelpunt. “Dan geloven zij er weer in en had AZ een beetje de overhand,” analyseerde de trainer van Ajax.

“Gelukkig maken we dan wel de 1-3 en toen hadden we 1-4 of zelfs 1-5 moeten maken. Na het tweede doelpunt van AZ kan er dan nog van alles gebeuren. Maar we hebben drie punten in een hele belangrijke strijd om de titel. En er zijn nog zeven wedstrijden te gaan,” besloot De Boer. Volgende week ligt de Eredivisie stil vanwege het de kwalificatieduels voor het WK. De week daarna speelt Ajax thuis tegen NEC.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/frank-de-boer-blij-met-overwinning-tegen-az/