Studio Voetbal: “Geen over-mijn-lijk-mentaliteit”

Bron: ajax1.nl

Zondagavond was het weer tijd voor Studio Voetbal. Het praatprogramma begon uiteraard met de topper van dit weekend, Feyenoord – PSV. Toch werd er ook naar de wedstrijd Ajax – ADO Den Haag gekeken. Bert van Marwijk was heel duidelijk in zijn verhaal over het probleem bij Ajax: “Ik denk dat Ajax de over-mijn-lijk-mentaliteit niet heeft, dat zag je op het Europese niveau ook.”

“Er staat niemand op in het elftal”, gaat de oud-bondscoach verder. “Toch is Ajax wel ver. Het laatste stukje is dat er bij winnen ook andere dingen komen kijken”, sluit Van Marwijk zijn verhaal af. Jan Mulder haalde de niet toegekende goal aan in zijn verhaal. “Het begint bij een scheidsrechter die niet ziet dat er een doelpunt valt”, laat de analyticus weten.

Jan van Halst nuanceert de uitspraak van Mulder meteen. De oud-Ajacied geeft aan dat een ploeg als Ajax niet afhankelijk mag zijn van zulke incidenten. “Als je zo’n overwicht hebt mag je niet afhankelijk zijn van de scheidsrechter.” Ajax – ADO Den Haag was ook de eerste wedstrijd waarin Isaac Cuenca (foto) voor het eerst negentig minuten speelde. Tevreden waren de heren aan tafel nog niet.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/studio-voetbal-geen-over-mijn-lijk-mentaliteit/