Cruijff ziet druk programma als een voordeel

Bron: ajax1.nl

Februari wordt voor Ajax een belangrijke maand, roepen vele fans al een week lang. De Amsterdamse club krijgt het druk de aankomende weken, omdat ze meedoen om te titel, in de KNVB-beker en in de Europa League krijgen ze een zwaar programma voor de kiezen. Johan Cruijff ziet dat als een voordeel en liet in De Telegraaf zijn ongezouten mening blijken.

“De komende weken moet Ajax nogal wat wedstrijden spelen. Dat is nu eenmaal je lot als je nog op drie fronten bezig bent. Veel mensen vinden dat een probleem, maar dat is het niet. Omdat iedere wedstrijd die een voetballer nu speelt voor weer iets meer bagage zorgt,” vertelt Cruijff in zijn column.

“Natuurlijk kan je aan het einde van de rit drie prijzen hebben gepakt, maar ook met lege handen staan. Het kan allebei,” daarmee toont Cruijff zich, zoals altijd, realistisch. “Het neemt alleen niet weg, dat een jonge speler constant ervaren heeft hoe belangrijk iedere wedstrijd is en dus iedere keer opnieuw op het scherp van de snede gespeeld moet worden.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-ziet-druk-programma-als-een-voordeel/