Ajax godinnen plaatsen zich voor Bene Liga A

Bron: ajax1.nl

De Ajax Vrouwen hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de kampioenspoule van de BeNe League. Het team van trainer Ed Engelkes pakte in Zwolle het benodigde punt door een 0-0 gelijkspel tegen de vrouwen van PEC Zwolle. Na de winterstop strijdt Ajax samen met FC Twente, PSV, ADO en de vier beste ploegen van Belgiƫ om het kampioenschap.

De blijdschap en opluchting was groot toen het laatste fluitsignaal in Zwolle klonk. De Ajax Vrouwen beklonken hun eerste halfjaar met een plaats bij de eerste vier in de BeNe League. En dat biedt een mooi vooruitzicht voor de tweede seizoenshelft.

Het gelijkspel in Zwolle was precies wat de Ajax Vrouwen nodig hadden om bij de eerste vier te eindigen. Tijdens de laatste speelronde in de BeNe League oranje stond het laatste ticket voor de BeNe League A (kampioenspoule) op het spel. Daarin had Ajax vooraf weliswaar de beste papieren, maar ook de vrouwen van Telstar maakten nog kans op een plek bij de eerste vier. Dankzij de 0-0 in Zwolle hield Ajax die vierde plaats uiteindelijk op eigen kracht vast en hoefde het niet meer naar de concurrentie te kijken. Zeker ook omdat het duel tussen Telstar en FC Utrecht in 2-2 eindigde.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-godinnen-in-bene-liga-a/