Hoesen: “Nog nooit zo’n wedstrijd gespeeld”

Bron: ajax1.nl

Voor Danny Hoesen was het vanavond een spannende avond. Hij kreeg van trainer Frank de Boer een basisplaats toebedeeld in de topper tegen PSV en dat vertrouwen betaalde hij terug met een hele belangrijke treffer. Op aangeven van Viktor Fischer maakte hij de 2-1, wat het breekpunt bleek te zijn in de wedstrijd.

“Het was een heel erg hoog niveau vandaag. Echt een topwedstrijd”, vertelt Hoesen aan Eredivisie Live. “Zo’n wedstrijd heb ik nog nooit gespeeld in mijn leven, maar ik denk dat het wel aardig ging. Wij waren de betere ploeg en hadden het beste van het spel.”

Voor zijn doelpunt dankt hij vooral de jonge Deen Viktor Fischer: “Ik maak die goal wel, maar alle credits gaan natuurlijk naar Viktor Fischer, want hij speelt twee of drie man uit. Als een spits hoor je naar de eerste paal te gaan, hij legt hem goed voor en ik kan hem lekker binnen tikken.

“Mijn taak is vooral om aanspeelpunt te zijn”, legt de jonge spits uit. “Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen, maar zij hebben twee hele sterke verdedigers (Derijck en Marcelo red.) staan. Daar moet ik nog iets slimmer in worden, maar ik denk niet dat ik ontevreden kan zijn.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/hoesen-nog-nooit-zon-wedstrijd-gespeeld/