Henk Groot trots tussen doelpuntenmachines als Messi en Müller

Bron: ajax1.nl

Henk Groot heeft in zijn actieve voetballoopbaan veel doelpunten gemaakt voor Ajax. De voormalig spits stond van 1959 tot 1963 en van 1965 tot 1969 onder contract in Amsterdam en liet een onuitwisbare indruk achter. Groot scoorde in één seizoen namelijk 37 doelpunten en was het jaar daarna maar liefst 41 keer trefzeker. Daarmee staat hij in de geschiedenisboeken tussen Lionel Messi en Gerd Müller.

“Ik kwam als begin twintiger bij Ajax en kon me geen betere entree wensen. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Schalke‘04 maakte ik gelijk drie doelpunten. En ook in onze eerste competitiewedstrijd tegen NAC waren het er drie van mij. Ik kon niet meer stuk. Uiteindelijk werden het er in de competitie dat seizoen 37. Het seizoen later waren dat er 41″, vertelt de topschutter op de website van Ajax.

“Die doeltreffende periode heeft me wel een plek in een mooi rijtje opgeleverd. Ik behoor tot de spelers met de meeste goals in een jaar. Gerd Müller staat daar ook bij. Laatst kwam Lionel Messi er ook bij. Daar ben ik zeker trots op.” Groot maakte in totaal 207 competitiedoelpunten voor Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/henk-groot-trots-tussen-doelpuntenmachines-als-messi-en-muller/

Gegevens