Henk Groot

Successen in de Meer: deel 2

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Morgen is het precies 20 jaar geleden dat Ajax stadion De Meer inruilde voor de Amsterdam ArenA. Ondanks dat het stadion er inmiddels niet meer is, blijft het voor veel mensen een bijzondere plek en herinnering. In de periode dat Ajax stadion De Meer als thuishaven had werden er vele successen geboekt waar de komende dagen op teruggeblikt zal worden. In het eerste artikel is teruggeblikt op de beginperiode in De Meer, in dit artikel wordt teruggeblikt op de periode voor en tijdens het gouden tijdperk.

Fener-thuis in 1968: Ajax zet eerste stap over simpele horde

Bron: www.ajaxlife.nl

Cruijff legt het nog een keer uit. © SV Ajax

Ajax - Fenerbahçe, het is een mooi affiche. Een bijzonder affiche ook. Ajax ontving de Turkse club pas één keer eerder, in 1968. Het team van Rinus Michels was op weg naar de eerste Europese finale uit de geschiedenis van de club. Op die route was Fenerbahçe in de achtste finales een vrij eenvoudige horde.

De Ajacieden waren er vooraf niet gerust op. De Turkse kampioen had een ronde eerder Manchester City uitgeschakeld. Tijdens de wedstrijd in het Olympisch Stadion bleek Fenerbahçe te beschikken over een venijnige counter.

Thuiskomstkunst

Bron: www.ajaxtotaal.nl

In de rust van de recente topper tegen Feyenoord namen de fans in de Amsterdam ArenA afscheid van hun Daley Blind, die vanaf zijn achtste jaar op De Toekomst had rondgelopen en als vanzelfsprekend in de microfoon van stalmeester Marc Overmars beloofde om ooit terug te keren bij zijn Ajax. Het zijn goedbedoelde, traditionele woorden van vertrekkende Godenzonen maar zij vinden zelden hun weg terug naar het oude opleidingsnest.

Cruijff: ‘Het mooiste is dat ik er na die vijftig jaar nog steeds ben’

Bron: ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff blikt in zijn wekelijkse column in De Telegraaf terug op zijn debuut bij Ajax, afgelopen weekend precies vijftig jaar geleden. Cruijff weet nog precies hoe hij als 17-jarig knulletje zijn eerste minuten maakte bij de club. ‘Als rechtsbuiten in Groningen tegen GVAV. Het zijn allemaal flitsen die door je hoofd schieten. Dat ik scoorde, maar ook dat ik de bal uit een corner niet voor het doel kon krijgen. Daarnaast is er vooral de herinnering hoe het hele team van Ajax met me bezig was. Zodra ik een schop kreeg, stond iedereen klaar om in te grijpen.

Milik voegt zich met zes treffers in illuster rijtje

Bron: ajaxfanzone.nl

Arek Milik heeft zich met zijn zes treffers tegen JOS Watergraafsmeer in het bekertoernooi in een bijzonder rijtje gevoegd. Dat een speler zes keer scoort in één wedstrijd komt niet zo vaak voor. De laatste die dat voor elkaar kreeg in een bekerwedstrijd was ook een Ajacied: Luis Suarez. De Urugayaan scoorde in 2009 zes keer tegen WHC tijdens de wedstrijd die Ajax uiteindelijk met 1-14 won.

Henk Groot 75 jaar

Bron: www.ajax.nl

Henk Groot viert deze maandag zijn 75e verjaardag. De Zaankanter speelde tussen 1959 en 1969, verdeeld over twee Amsterdamse periodes, 305 officiële duels als Ajacied. Imposanter dan dat aantal is zijn doelpuntenproductie. Met zijn 207 Ajax-treffers ontpopte Groot zich tot een van de beste Ajax-spitsen in de clubhistorie en is houder van een fraai clubrecord.

Henk Groot trots tussen doelpuntenmachines als Messi en Müller

Bron: ajax1.nl

Henk Groot heeft in zijn actieve voetballoopbaan veel doelpunten gemaakt voor Ajax. De voormalig spits stond van 1959 tot 1963 en van 1965 tot 1969 onder contract in Amsterdam en liet een onuitwisbare indruk achter. Groot scoorde in één seizoen namelijk 37 doelpunten en was het jaar daarna maar liefst 41 keer trefzeker. Daarmee staat hij in de geschiedenisboeken tussen Lionel Messi en Gerd Müller.

Altijd Ajacied: Henk Groot

Bron: www.ajax.nl

De 112-jarige Ajax-historie is rijk en roemrucht. De Ajacieden op het veld vormen en vormden het fundament onder onze club. Ook na de succesvolle tweede Ajax-reünie voor oud-spelers laat Ajax.nl oud-Ajacieden aan het woord. Over zichzelf en over 'hun' Ajax. Dit keer vertelt voormalig topschutter Henk Groot over zijn clubgevoel.

Altijd Ajacied: Henk Groot

Bron: www.ajax.nl

De 112-jarige Ajax-historie is rijk en roemrucht. De Ajacieden op het veld vormen en vormden het fundament onder onze club. Ook na de succesvolle tweede Ajax-reünie voor oud-spelers laat Ajax.nl oud-Ajacieden aan het woord. Over zichzelf en over 'hun' Ajax. Dit keer vertelt voormalig topschutter Henk Groot over zijn clubgevoel.

Pages

Subscribe to Henk Groot