Schøne gaat vol voor basisplek

Bron: ajax1.nl

Lasse Schøne gaat bij Ajax vol voor een basisplek. De middenvelder, die overkwam van NEC, heeft naar eigen zeggen voldoende opties waar trainer Frank de Boer hem kan gebruiken. De Amsterdammers spelen met twee aanvallende middenvelders.

Dat is voor Schøne een voordeel. “Ik heb dus twee posities om me op te richten. Beide aanvallende middenvelders komen vaak in het midden uit, dus in die zin is het niet heel anders voor mij. Ik heb geen specifieke voorkeur; ik kan op beide posities uit de voeten. Ik zou ook nog op de voorste positie kunnen spelen. Bij NEC heb ik een tijdje in de spits gestaan, dus met mij kun je alle kanten op,” zegt de 25-jarige Deen tegen Voetbal International.

Schøne heeft de nodige concurrentie, maar De Boer is helder geweest en liet weten dat de beste zal spelen. “Je hebt ook trainers die zeggen dat je heus wel aan veel wedstrijden zal toekomen, zonder dat duidelijk wordt waar ze dat op baseren. Deze trainer doet zulke beloften niet. Je zult het zelf moeten afdwingen en dat is precies wat ik van plan ben.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/schone-gaat-bij-ajax-vol-voor-basisplek/