Van Rhijn: ”Ik kom pas net kijken”

Bron: ajax1.nl

Ricardo van Rhijn heeft de afgelopen maanden veel lof gekregen van vriend en vijand. De verdediger vulde in de tweede helft van het seizoen op uitzonderlijk goede wijze de rechtsbackpositie in bij Ajax en grote namen als Johan Cruijff en Johan Derksen riepen meerdere malen dat hij mee had gemoeten naar het EK.

De speler zelf blijft echter met beide benen op de grond staan. ‘Het is natuurlijk hartstikke mooi dat zulke mensen dat zeggen’, vertelde Van Rhijn dinsdag aan AT5. ‘Maar het is wel erg snel. Ik kom pas net kijken. Ik heb nog geen twintig Eredivisieduels op mijn naam staan.’

Ook vindt Van Rhijn dat hij bij een eventueel vertrek van Gregory van der Wiel niet zeker is van zijn plaats in de basis bij Ajax. ‘Mocht Greg weg gaan, dan valt er weer een plekje weg natuurlijk wat de rechtsbackpositie betreft. Maar goed, het kan natuurlijk dat Ajax dan besluit om er een nieuwe rechtsback bij te halen waarmee ik de concurrentie aan moet gaan. Daarnaast hebben we ook nog Ruben Ligeon die prima op die positie kan spelen. Dus het is allemaal niet vanzelfsprekend’, besluit de nuchtere Van Rhijn.

Tekst: Ajaxshowtime.com

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-rhijn-ik-kom-pas-net-kijken/