Sigthórsson belangrijk, toch nederlaag IJsland

Ajacied Kolbeinn Sigthórsson heeft zich zondagavond bewezen voor IJsland door tegen Frankrijk een assist te geven én te scoren. In de wedstrijd tegen de Fransen kwamen ze zelfs op een 0-2 voorsprong. In de 27ste minuut gaf Sigthórsson de assist op Bjarnason van Standard Luik. Zeven minuten later verdubbelde hij op aangeven van Gislason de score.

Met rust werd hij gewisseld en toen ging het meteen een stuk minder met het Scandinavische eiland. Mathieu Debuchy scoorde de 1-2 en daarna kwam Olivier Giroud het veld in. De speler van Frans kampioen Montpellier gaf twee assists in de laatste tien minuten. Eén op de ingevallen Franck Ribéry, de ander op Adil Rami.

Zaterdag kwamen Ajacied Christian Eriksen en toekomstig Ajacied Lasse Schöne in actie voor Denemarken. Zij verloren met 1-3 van Brazilië. Ook ex-Ajacieden Krohn-Dehli en Dennis Rommedahl kwamen in actie. Mogelijke aankoop Simon Poulsen speelde 90 minuten voor de Scandinaviërs.