Van der Wiel is Bayern dankbaar voor vertrouwen

Bron: ajax1.nl

De supporters mogen er dan niet warm voor lopen, Gregory van der Wiel ziet uit naar het duel tegen Bayern München met het Nederlands elftal. De rechtsback stond een paar jaar geleden nog nadrukkelijk in de belangstelling van de Duitse club, maar koos er uiteindelijk voor om bij Ajax te blijven. De verregaande interesse van der Rekordmeister blijft hem echter nog altijd bij.

“Ik ben Bayern dankbaar voor het vertrouwen dat men in mij had. Zoveel geld uittrekken voor een speler, is niet niks”, tekent De Telegraaf op uit de mond van Van der Wiel. De Beierse club was na het WK van 2010 bereid om 18 miljoen euro voor hem neer te leggen, een bod dat Ajax niet accepteerde. De verdediger zelf gaf in die tijd ook de voorkeur aan een langer verblijf in Amsterdam.

Twee jaar en twee landstitels later is Van der Wiel wel toe aan een nieuwe uitdaging. Clubs als Valencia, AS Roma en Real Madrid werden de afgelopen periode al gelinkt aan de vleugelverdediger, die nog tot medio 2013 onder contract staat bij Ajax. Die club houdt vast aan een vraagprijs van, naar het verluidt, 10 miljoen euro.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-der-wiel-is-bayern-dankbaar-voor-vertrouwen/