Vertonghen: “Dit is de kroon op mijn werk”

Bron: ajax1.nl

Ajax-verdediger Jan Vertonghen werd dit seizoen met zijn ploeg kampioen van Nederland. De Belg kende een goed seizoen, wat hem de titel Speler van het Jaar opleverde. Vertonghen is logischerwijs blij met de uitverkiezing. Dat vertelde hij zaterdag aan Eredivisie Live.

 ”Dit was een heel mooi seizoen met alle daarop bijhorende prijzen, dit is persoonlijk de kroon op mijn werk”, aldus de verdediger. “Het was een moeilijke start voor mij, ik begon natuurlijk het seizoen met een blessure, stond daardoor de eerste drie wedstrijden aan de kant en dan is het altijd een beetje moeilijk om erin te komen.”

Aan het begin van het seizoen werd Vertonghen bekritiseerd door zijn nonchalante houding op het voetbalveld. “Naarmate het seizoen vorderde begon ik mijn vorm en vertrouwen terug te vinden, en dat merk je ook aan de resultaten”, besloot de linkspoot, die waarschijnlijk zijn laatste duel in het shirt van Ajax gespeeld heeft. De Belgisch international staat naar verluidt in de belangstelling van enkele Europese topploegen.

Tekst: Soccernews

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vertonghen-dit-is-de-kroon-op-mijn-werk/