Ajax A1 nog geen kampioen

Bron: ajax1.nl

Ajax A1 morste afgelopen vrijdag punten in de race om het kampioenschap. In De Kuip in Rotterdam, die ‘leeg’ was vanwege veiligheidsredenen, verloren de jongens van coach Fred Grim met 5-3. De wedstrijd die bij winst tot het kampioenschap zou leiden mondde uit in een flinke tegenslag waardoor met nog twee wedstrijden te spelen het gat nog maar twee punten is.

De A1 begon sterk in de eerste helft. Veel aanvallen op beide vleugels en goede combinaties op het middenveld. Waar Feyenoord A1 probeerde te counteren stuitte zij op een sterke verdediging. De 0-1 was ook zeker niet onverdiend. Als Feyenoord vervolgens voor de eerste keer met een goede combinatie doorbreekt is daar direct de goal. Na de redding van Van der Hart konden de Rotterdammers vlak voor rust toch binnentikken, 1-1.

De tweede helft lijkt dan goed te beginnen als Ajax een penalty krijgt. Klaassen schiet goed binnen en de ploeg uit Amsterdam staat voor de tweede maal voor. Als vervolgens Schoop de 1-3 mooi in de korte hoek schiet lijken de jongens van coach Fred Grim op rozen te zitten.