De Boer: “Zondag geen basisplaats Sigthórsson”

Bron: ajax1.nl

Op de wekelijkse persconferentie van Frank de Boer, voorafgaand aan Ajax – De Graafschap komende zondag, gaf de hoofdtrainer aan de Kolbeinn Sigthórsson zondag niet in de basis staat. Daarentegen kunnen Gregory van der Wiel en Derk Boerrigter wel rekenen op een basisplaats. Met Ricardo van Rhijn, die de plek van Van der Wiel opving, heeft De Boer al gesproken. “Hij had er begrip voor.”

Derk Boerrigter staat zondag in de basis, dit gaat ten koste van een goed presterende Ismail Aissati. Waarom de Marokkaanse middenvelder aan het begin van het seizoen bij Jong Ajax werd gezet, is De Boer duidelijk: “We hadden een te grote selectie aan het begin. Doordat een verkoop niet mogelijk was, ging hij naar het tweede. Daar heeft hij zich heel goed ingezet en dat heeft hij goed beloond.”

Het meespelen van Jan Vertonghen komende zondag is onzeker. De centrale verdediger heeft last van maag- en darmklachten en liet de training aan zich voorbij gaan. Ricardo van Rhijn kan eventueel de Belg opvangen in het centrum, indien dat nodig is.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-zondag-geen-basisplaats-sigthorsson/