“Meer zelfvertrouwen krijgen”

Bron: ajax1.nl

Jan Vertonghen was gedeeltelijk tevreden na het gelijkspel tegen AZ. De Belg zag verbeteringen ten opzichte van donderdag maar weet ook dat het nog een stuk beter moet. “1-1 in een topwedstrijd is geen slecht resultaat.”

“In de opbouwende fase ging het nog te vaak fout. Ik vond ons vooral in de middenlinie erg slordig. We lijden te veel balverlies en hebben nog te weinig zelfvertrouwen. Hun manier van dekken zorgt ervoor dat het erg belangrijk is dat je je persoonlijke duels wint. Dit gebeurde nog te weinig. Daarnaast waren er ook te weinig lopende mensen om Siem heen. Hem konden we erg vaak aanspelen, maar hij kan in zijn eentje ook de bal niet vasthouden tussen twee man”, aldus de aanvoerder van Ajax tegenover de camera’s van Eredivisie Live.

Vertonghen was echter niet alleen maar negatief, hij zag ook een paar lichtpuntjes. “We kwamen er een paar keer goed uit, beter dan donderdag, en dan zie je ook dat we vrijwel meteen op hun doel af kunnen lopen. Ik ga nu dan ook niet met een heel slecht gevoel de bus in. AZ heeft gewoon een erg sterk team en 1-1 in een topwedstrijd is toch niet een heel slecht resultaat.”

Contract

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/we-moeten-nog-wat-meer-zelfvertrouwen-krijgen/