”Van Rhijn echte Ajax-exponent”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer heeft zondag in de laatste aflevering van Studio Ajax lovende woorden gesproken over Ricardo van Rhijn. De 20-jarige verdediger maakte in het met 4-0 gewonnen thuisduel tegen ADO Den Haag zijn debuut in de basis.

In het programma zei de hoofdtrainer het volgende over zijn pupil: “Hij is een echte exponent van de Ajax-opleiding. Een jongen die flair heeft, er goed uitziet, maar ook hoe hij zich presenteert in het veld, met de borst vooruit en die fantastische trap”, aldus De Boer. “Hij heeft in de jeugd ook altijd centraal gespeeld en dan was hij altijd de nummer 4, zoals wij dat noemen, die voor de verdediging speelt. Hij was op dat moment echt een van de grootste talenten van Ajax.”

“‘Maar wat we niet goed hebben gedaan bij Ajax is hem echt in de verdedigende stelling te zetten. Daar maakt hij de afgelopen maanden overigens wel stappen in. Zijn taak is wel verdedigen natuurlijk. Hij heeft een fantastisch karakter en is altijd bezig met zichzelf de verbeteren. Dan is dit het resultaat”, besluit De Boer.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-rhijn-echte-ajax-exponent/