Stekelenburg ziet niets in spelen met helm

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Maarten Stekelenburg maakte zondag in de verloren derby tegen Lazio zijn rentree bij AS Roma. De doelman stond enkele weken aan de kant nadat hij in het duel met Inter een trap tegen zijn hoofd had gekregen van verdediger Lucio.

De 29-jarige Stekelenburg besloot tegen Lazio geen helm te dragen, hoewel hij van de medische staf van zijn Italiaanse werkgever wel een exemplaar kreeg aangereikt. “Die heb ik geprobeerd, maar heel even maar, want hij zat me vooral in de weg. Het is niks voor mij, maar dat het een discussiepunt is, kan ik wel begrijpen”, laat de sluitpost in het AD optekenen.

“Ik hou het zelf op pech dat er in één weekeinde drie, vier keepers met een hoofdblessure zijn afgevoerd. Maar iedereen moet voor zichzelf bepalen hoe hij erin staat. De keeper van Sparta (Nico Pellatz, red.) voelt zich veiliger met een helm, begrijp ik. Dan moet hij het ook gewoon doen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114475/Stekelenburg_ziet_niets_in_spelen_met_helm.html

Gegevens