Jurčić: “Spelen met moed tegen Ajax”

Bron: ajax1.nl

Dinamo Zagreb-trainer Kruno Jurčić verwacht dat zijn team punten kan pakken tegen Ajax. Dat zegt hij in een interview tegenover het Kroatische medium Index. “De verwachtingen zijn hoog, Ajax is een tegenstander waar me moeten kijken naar onze kansen. Zowel zij als wij hebben last van blessures, maar wij hebben positieve vooruitzichten.” Zo liet hij weten dat op maandagavond duidelijk zou worden of Badelj en Kovacic kunnen meespelen.

“We zullen spelen met moed. Wij gaan spelen op een manier waar we Ajax kunnen aanpakken op hun zwakke plekken.” De Kroaat wilde niet vertellen op welke manier Dinamo gaat spelen, alleen dat het team met goede agressie gaat spelen. “Dit is onze kans om punten te pakken. Ik ben tegen Ajax optimistischer dan tegen Real Madrid en Lyon. We zullen alles geven, we zullen zien of dat genoeg is om te winnen.”

In 1998 speelde Jurčić twee keer tegen Ajax-trainer Frank de Boer. Zowel met het Kroatische elftal als met Dinamo Zagreb wist hij toen te winnen. “In Amsterdam hadden we toen veel geluk, dankzij Josip Šimić. In dit soort wedstrijden heb je zulke spelers nodig. Ik hoop dat deze wedstrijden de spelers zullen motiveren.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/jurcic-spelen-met-moed-tegen-ajax/