”Tweede helft gedomineerd”

Frank de Boer bekent dat de laatste minuten nog billenknijpen waren, maar vindt dat zijn ploeg terecht gewonnen heeft. Dit vertelde hij na afloop van de wedstrijd tegen Heracles (2-3 winst) tegenover de camera’s van Eredivisie Live. “Uit het niets scoren zij een doelpunt. Gelukkig maak je voor rust de gelijkmaker en hebben we de tweede helft gedomineerd.”

De oefenmeester geeft toe dat Pasveer een rol speelde in de overwinning. ”Ja, gelukkig laat hij de bal los en Siem kan eindelijk zijn eerste van het seizoen maken. Hij is eindelijk los. Toen gingen we eindelijk voetballen. Je maakt de 3-1 en dan ga je toch nog onnodig met geknepen billen de eindfase in.”

De Boer is het niet eens met de rode kaart die Ebecilio in de laatste minuten opliep. Hij was van mening dat het hooguit geel was. ”Het was zeker geen rood, dan had je in de eerste helft ook rood moeten geven, voor de overtreding op Sulejmani. Het was ook geen gestrekt been.”

De wissels die er in de tweede helft vielen, waren uit voorzorg. Sigthórsson voelt zich volgens De Boer niet comfortabel op kunstgras, Janssen had voorafgaand aan de wedstrijd al last en Boerrigter kreeg kramp.