Sno dankzij Gattuso naar Genoa

Bron: ajax1.nl

Niemand minder dan AC Milan-middenvelder Gennaro Gattuso heeft er voor gezorgd dat Evander Sno zijn carrière vervolgt bij het Italiaanse Genoa. De Italiaan kende Sno nog uit een Champions League duel tussen zijn Milan en Sno’s Celtic in 2007. Zo meldt zaakwaarnemer Jerry de Koning tegenover De Telegraaf. “Hij werd in dat duel tot man van de wedstrijd uitgeroepen.”

Evander Sno werd in 2008 door Marco van Basten weggeplukt bij Celtic. Hij brak echter nooit goed door en was inmiddels, zoals De Koning zegt, ‘ongeveer veroordeeld tot kleedkamer acht bij Ajax’. “Door zijn aflopende contract was hij transfervrij. Hij had tijdens Jong Vitesse-Jong Ajax een hartstilstand gehad. En hoewel hij kerngezond is, durfde bijna geen club het aan om hem aan te trekken.”

Sinds het Champions League duel in 2007 hebben Gattuso en Sno contact gehouden. Afgelopen zomer kwam Gattuso de voorzitter van Genoa tegen. De Italiaan heeft er voor gezorgd dat hij daar in Italië aan de slag kon. “Gattuso was er gezien de kwaliteiten van Evander verbaasd over dat geen club toehapte en heeft zich voor hem ingezet.” aldus De Koning.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/sno-dankzij-gattuso-naar-genoa/