Evander Sno vanwege Gatusso naar Serie A

Bron: ajax.bliep.nl

Evander Sno doorloopt donderdag de medische keuring bij Genoa. De middenvelder is transfervrij op te halen en is door Gennaro Gattuso aanbevolen bij de club uit Genua. Gattuso raakte onder de indruk van de Nederlander, toen hij in februari 2007 tegenover hem stond in een Champions League-wedstrijd tussen Celtic en AC Milan.

Sno werd in die wedstrijd in San Siro, die doelpuntloos eindigde, uitgeroepen tot man van de avond. Volgens Sno’s zaakwaarnemer Jerry de Jong deed Gattuso om die reden een goed woordje voor de de middenvelder uit Dordrecht. De Jong laat in De Telegraaf weten dat Sno bij medische goedkeuring zijn handtekening zet onder een contract voor één seizoen. Daarbij heeft Genoa de optie om de verbintenis met drie jaar te verlengen.

Volgens De Jong is de naderende overgang naar Italië een droomtransfer voor zijn cliënt. “Evander speelde niet bij Ajax, bleek ongeveer veroordeeld tot kleedkamer acht, was door zijn aflopende contract transfervrij, maar lag niet goed in de markt. Hij had tijdens Jong Vitesse-Jong Ajax een hartstilstand gehad. En hoewel hij kerngezond is, durfde bijna geen club het aan om hem aan te trekken.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.bliep.nl/article/ajax_114248/Evander_Sno_vanwege_Gatusso_naar_Serie_A.html