Virgilio Teixeira: “Vertonghen te groot voor Ajax”

Bron: ajax1.nl

Als het aan ex-RKC’er Virgilio Teixeira ligt vertrekt Jan Vertonghen bij Ajax. De twee speelden een half jaar samen bij RKC. Tegenover Goal.com zegt Teixeira, geboren Hagenees, dat Vertonghen te groot is voor de Amsterdamse club. “Je ziet nu dat hij de ervaring van het spelen van wedstrijden op topniveau in zijn bagage heeft. Ik denk dat hij Ajax is ontgroeid.” aldus de inmiddels 37-jarige verdediger.

Toen Vertonghen zich bij RKC voegde was duidelijk dat een groot talent was. “Hij had een goed schot en en een goede pass, dat bewijst hij nu nog steeds.” Vooral fysiek was hij erg sterk voor zijn leeftijd. “Als ervaren speler probeer je zo’n jongen altijd te testen, maar er viel weinig op hem aan te merken. Eigenlijk kwam hij nooit te laat bij de bal.”

“Toen zei hij al: ‘Volgend jaar speel ik in het eerste van Ajax’. Dat gebeurde toen ook. Hij is nu echt toe aan een stapje hoger. Wekelijks op topniveau spelen is in Nederland bijna niet mogelijk. Ik denk dat hij dat zelf ook wel weet, hij weet goed wat hij wil.” besluit de ex-speler van RKC en ADO. Momenteel speelt hij in het vijfde team van IJsselsteinse Football Club.

Foto: afdb.nl ~ Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/virgilio-teixeira-vertonghen-te-groot-voor-ajax/