Cruijff ziet rol voor Stam bij Ajax

Bron: ajax1.nl

De Voetbal International weet te berichten dat Johan Cruijff in zijn plannen met Ajax een rol ziet weggelegd voor Jaap Stam. Op dit moment is de oud-Ajacied werkzaam als assistent-trainer bij FC Zwolle, maar als de plannen van Cruijff worden doorgevoerd ligt zijn toekomst dus in Amsterdam.

Johan Cruijff wil voor elke linie een persoonlijke trainer bij het eerste elftal hebben. Eerder werd al bekend dat Dennis Bergkamp de aanvallers zou moeten gaan trainen en voor de middenvelders dacht Cruijff aan Wim Jonk. Nu zou dus Jaap Stam, met wie Bergkamp en Jonk nog hebben samen gespeeld in het Nederlands Elftal, de trainer voor de verdedigers moeten worden om zo het plaatje compleet te maken.

De Rots van Kampen is trots dat Cruijff zijn naam noemt binnen Ajax. “Mooi om te horen. Maar daarin ben ik zelf het belangrijkste. Dus hoe ontwikkel ik mezelf als trainer?”, aldus Jaap Stam in de VI. Toch kwam het bericht niet helemaal onverwachts voor de robuuste oud-verdediger. In februari gaf Stam aan dat hij wist dat zowel Ajax als AC Milan plannen met hem hadden. Concreet was deze vermeende interesse echter nog niet geworden. 

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/cruijff-ziet-rol-voor-stam-bij-ajax/